Wat is het verschil tussen een voice-over en een stemacteur?

Geplaatst door

De termen voice-over en stemacteur zie je vaak samen en ze worden ook vaak door elkaar heen gebruikt. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen.  In de volgende video leg ik kort en simpel uit hoe dat nu precies zit. Uiteraard met mijn eigen stem als voice-over ;-).

Een voice-over is dus met name een commentaarstem en een stemacteur is meer bezig met acteren.

Luisterboek

Ik heb zelf tot nu toe met name voice-over opdrachten gedaan, maar afgelopen jaar heb ik ook een luisterboek mogen inspreken. Ik kan je vertellen, dat is wel even hele andere koek. Je moet je luisteraar echt meenemen in het verhaal en er dus zelf ook helemaal in zitten. En waar je bij een voice-over van bijvoorbeeld een instructievideo een paar minuten inspreekt, gaat het bij een luisterboek al gauw om minimaal 8 uur (!). Echt een uitdaging en ik hoop er in de toekomst zeker meer te mogen inspreken. In een volgende blog zal ik wat meer in detail ingaan op het inspreken van dat eerste luisterboek.

To be continued!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s