Ouwe rocker

Geplaatst door

Muziek is voor mij het mooiste wat er is. Waarom eigenlijk?

Voor mij geldt in ieder geval dat muziek:

  • een uitlaatklep is
  • je tot op het bot kan raken
  • je energie geeft
  • de plek is, waar ik mijn frustraties kwijt kan
  • mensen verbindt
  • alles om je heen doet vergeten

Jaaa, als ik een vet nummer hoor dan kan me dat zo’n kick geven. Ik kan me nog heugen dat ik even geleden buiten in de zon met System of a Down in mijn oren uit mijn plaat ging. Wat een heerlijke nummers toch: Prison Song, Toxicity en natuurlijk Aerials. Dat agressieve in die nummers is dan even heul lekker. Doppies in en losgaan.

Vroegah heb ik ook in een aantal bandjes gezeten. Samen repeteren, her en der optreden, het publiek uit zijn dak zien gaan. Ja, waren mooie tijden. Met bandnamen als ‘The Avalanche’ en ‘The Vacuumcleaners’ of ‘SuperSleazy’. Ja vet stoer o’niedannn.

Maar in bandjes zitten is niet alleen maar rock ’n roll hoor. Onenigheid binnen de band, opbouwen en afbreken, geouwehoer met snoeren en kabels, tot in de kleine uurtjes door moeten, irritant volk in het publiek (menen ze met van die laserlampjes in je kruis te moeten schijnen) en ga zo maar door. Ow ja, ik vergeet geluidsoverlast bij de buren. Ja, daar kan ik een hele soap over vertellen, inclusief buurtbemiddeling haha. Maar goed, dat bewaar ik wel voor een andere keer.

Duss..

Wat dat betreft vind ik het wel even prima zo. Heb er ook geen tijd voor, veuls te druk en zo. Kinders die om half zeven ’s ochtends al aan je bed staan te blèren. Neee, dat kan helemaal niet joh nu.

Maar de laatste tijd denk ik steeds vaker:  “Ach, als de kinderen wat groter zijn dan…” Je gaat het toch missen, dat muziek maken. “Dan word je zo’n ouwe rocker”, zei een collega tegen me.

Nou…klinkt best ok toch?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s